Om oss

Gurcharan Gulati overtok driften av Giske Fysikalske institutt i 1979. Etter videreutdannelse i Oslo i 1993 ble navnet endret til Giske Fysio- og Manuellterapi.

Manuellterapeuter er eksperter på muskel- og skjelettsystemet, og er utdannet fysioterapeuter med toårig tillegsutdannelse fra universitet innen muskel- og skjelettsystemet. Utdannelse tar totalt 7 år.

Manuellterapeuter er primærkontakter i Helsevesenet. Det betyr at du ikke trenger henvisning fra lege for å ta kontakt og be om undersøkelse og behandling for plager i muskel- og skjelettsystemet. Manuellterapeuter kan differensialdiagnostisere, det vil si skille mellom sykdommer i muskel- og skjelett og andre farlige sykdommer med samme symptomer.

Ved behov, så har manuellterapeuter de samme rettigheter og plikter som leger ved henvisning til videre undersøkelser. Det omfatter blant annet fysioterapi, bildediagnostisering (bl.a røntgen, MR,CT) og henvisning til legespesialist. Manuellterapeuter kan sykmelde for plager i muskel- og skjelettsystemet i opp til 12 uker.